loading...

sâmbătă, 12 noiembrie 2016

ANUNŢ ŞOC pentru ROMÂNIA: Ce se ÎNTÂMPLĂ cu TRUMP PREŞEDINTE!


loading...
Analistul economic Aurelian Dochia afirmă că sunt șanse mari ca NATO să dispară cu Donald Trump ajuns președinte al SUA.
„În vreme ce Hillary Clinton este garantul unei anumite continuităţi în politici inclusiv în politica externă şi cele economice, Donald Trump este văzut ca fiind cel care ar aduce mai multe surprize. Și probabil că una dintre cele mai importante surprize este legată de politica externă americană care va deveni mai puţin ambiţioasă”, a spus acesta, potrivit Libertatea.
Analistul apreciază că NATO are nevoie de susţinerea americană pentru a-şi putea desfăşura activitatea.
„A făcut unele declaraţii care sunt îngrijorătoare şi cu privire la NATO şi probabil că sub influenţa lui Trump rolul NATO s-ar putea diminua foarte mult. Practic, fără poziţia americană în NATO, acesta nici nu ştiu dacă va mai rezista ca organizaţie de apărare internaţională şi asta evident că în Europa ar avea nişte consecinţe extrem de mari, în momentul în care Europa nu este pregătită pentru o alternativă de apărare în afara NATO”, a adăugat analistul.
loading...
Aurelian Dochia este de părere că dispariţia NATO este cel mai îngrijorător lucru şi că toate ţările, inclusiv România, ar avea de suferit.
„Schimbările sunt foarte importante deşi nu sunt foarte vizibile de pe o zi pe alta, ele manifestându-se pe o perioadă mai lungă de timp şi nu vor fi direct legate de relaţia SUA – România. Vor fi mai degrabă o urmare a unor schimbări la un nivel mult mai larg, la nivel european şi internaţional”, a mai declarat analistul.
Sursa: capital.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu